Със запалването на светлините на елхата сложихме началото на най-вълшебния месец от годината. Това съобщиха от община Чепеларе.

Коледен базар представиха възпитаниците от групите по "Приложни и изобразителни изкуства“ към ЦПЛР ОДК - гр. Чепеларе, като събраните средства ще бъдат използвани в подкрепа на дейностите и изявите на децата. Членовете на Общинска организация за хора с увреждания Чепеларе също организираха прекрасен базар, за да подпомогнат нуждите на клуба.

В една от 4-те новопостроени дървени къщички, позиционирани зад сцената в градската градина, се предлагаха топли напитки и вкусотийки. В друга бе представен благотворителен базар от Музей на родопския карст, като средствата от него са за подпомагане на човек в нужда.

В празничната програма взеха  участие  групите по "Фолклорни танци“, "Детски популярни песни“ и "Гайда“ към ЦПЛР Общински Детски Комплекс гр. Чепеларе  с

Детският театрален състав към НЧ "Родопска искра 1880“ - гр. Чепеларе зарадва жителите и гостите на града с едно различно представяне на коледна пиеса, в която децата подаряваха подаръци на дядо Коледа. От Община Чепеларе  белобрадият старец също получи дар - кутия със светлина, символизираща вяра, надежда, мир, любов, топлина и свидни мечти.

Магията на огъня  бе поднесена с впечатляващо Танцово представление с огън "Bright Eye" - огнено шоу. Хиляди искри осветиха площад "Олимпийски“ в град Чепеларе и развълнуваха зрителите.

Поздрав от сцената отправи кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

След обратното броене, коледната елха разкри красотата си, звездно небе украси градската градина до сцената и Чепеларе бе озарено от празнична заря!

Дядо Коледа, Снежанка и техните помощници – джуджетата се бяха подготвили с интересни подаръци за всички дечица, а техните усмивки направиха тържеството по запалването на светлините още по-сияйно.