Системното нарушаване на наредбите за шума в София и останалите големи градове, сякаш вече не прави впечатление на никого. 

Явно експертната статистика, че търсенето изпреварва предлагането, кара строителите на имоти в столицата и другите градове, да работят на забързани обороти. 

Едва ли новодомците си дават сметка, че са мразени от бъдещите си съседи още преди да влязат в квартала! Причината е прозаична – строи се на поразия, строи се във всяко време на денонощието. Инвеститори и строители не се интересуват от заобикалящата ги градска среда. Местата за паркиране стават все по-имагинерни.

Невъобразим шум ни залива при отварянето на прозореца и почивка явно няма. Пилят, чукат, къртят от 7 сутринта до мрак. Доказано е, че за предприемачите почивни дни /събота и неделя/, но дори официални празници не са от значение.

Един такъв ми обясни: работниците ми са обикновено турци или украинци, за тях нашите празници не са важни и винаги са готови да работят за двойна надница.....

Ами, ще кажа – жалко, че заради печалбата сме готови да газим правила и закони! Да мачкаме околните и да си гоним само сроковете. 

Живеем си в "жунглата" и сигурно сме си го заслужили, но...наближават избори и то местни. С нетърпение чакам някой от кандидатите да обещае, че ще живеем в по-чист, по-малко шумен град и сигурно безкрайно оптимистично, чакам да ми обещаят, че тези, които газят местните наредби и националните закони, ще бъдат санкционирани.