Частица от светите мощи на Свети патриарх Евтимий Търновски ще бъдат донесени в Кюстендил. Те са дар от игумена на Бачковския манастир. Това съобщи пред "Фокус“ Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак. Посрещането на светите мощи е част от програмата за отбелязване на празника на храм "Св. вмчк Димитър Солунски" – Кюстендил.

"С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит за празника на Св. вмчк Димитър Солунски в Кюстендил ще бъдат отслужени архиерейски богослужения. Същите ще бъдат оглавени от Негово Преосвещенство Адрианополския епископ Евлогий, игумен на Рилската Света Обител, който ще гостува в Кюстендил по повод празника“, каза Велбъждският епископ Исаак.

В храма ще бъде посрещната икона на Господ Иисус Христос, със св. Архангели, дар от Татяна Попова и нейното семейство, както и частица от св. мощи на Св. патриарх Евтимий Търновски, дар от игумена на Бачковския манастир. Това ще се случи от 18.00 часа. Предвидено е празнична вечерня с петохлебие. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит иконата и частицата св. мощи ще останат за поклонение на вярващия народ в храм "Св. вмчк Димитър Солунски" за вечни времена.