Лятна детска полицейска академия откриха днес в Елена. Тържеството беше в Общностния център на балканция град, като освен малчугани от Елена, в него се включиха и младежи от селата Константин, Беброво и Каменари, предаде кореспондент на "Фокус"

Инициативата се провежда за шеста поредна година и отново обединява в обща каузаОбщина Елена, Районно управление на МВР, Районна служба "Противопожарна безопасност и защита на населението“, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и читалищата и кметствата в Константин, Беброво и Каменари.

Поздрав към всички участници и гости отправи кметът на общината инж. Дилян Млъзев, който отбеляза, че Детската лятна академия е един прекрасен пример как с обединени усилия лятото на децата става интересно и приятно – те се запознават с работата на полицаите и пожарникарите, научават повече за тяхната дейност. Той благодари на всички партньори за съвместната работа и пожела успех на академията.

Малчуганите и младежите представиха пъстра програма. Имаше много песни, танци и стихове.

Лятната ваканция малчуганите ще прекарат в различни занимания заедно със секретарите на читалищата и други представители на местната общност. Те ще пътуват и до Елена, където ще имат срещи, беседи и полезни занимания. Ще участват в творчески работилници, кулинарни забавления, спортни състезания, ще имат ползотворни срещи с представители на полицията и пожарната и Държавно горско стопанство Елена до края на август.