Днес Административен съд (АС)- Видин даде ход на дело по оспорване избора на общински съветници в община Видин, предаде репортер на "Фокус“. По време на съдебното заседание бе прието заключението на вещото лице и предстои съдът да се произнесе в законоустановения срок, уточняват от административния съд.

Делото бе образувано  по жалби на ПП ГЕРБ и "Има такъв народ" срещу решението на Общинската избирателна комисия във Видин, с което са обявени избраните общински съветници и кметове на 29-ти октомври. Претендира се за отмяна на решението и връщане на книжата за обявяване на действителните резултати, поради допусната техническа грешка, грешка в пресмятането или неправилно определена общинска избирателна квота. По делото бе извършена съдебно-математическа експертиза от вещо лице,  заключението от която бе приета днес от съда.

Видинският Административен съд образува седем дела по реда на Изборния кодекс във връзка със състоялите се местни избори. Пет от делата бяха прекратени, едно е решено, допълват от пресслужбата на АС. Седмото дело приключи и се очаква съдът да се произнесе в законоустановения срок.