"ЧЕЗ Разпределение-България“ АД ще подобри комуникацията си с кметове и кметски наместници от община Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Кюстендил. Това уверение дадоха представители на компанията по време на среща, поискана от областния управител Катя Димитрова, по повод недоволство от представителите на местната власт.

Ангажиментът за провеждането й г-жа Димитрова пое, след като преди около 10 дни кметове и кметски наместници се оплакаха от чести и непланирани прекъсвания на тока в част от населените места, трудна телефонна връзка с "ЧЕЗ Разпределение-България“ АД и наличие на непочистена растителност в близост до съоръжения, които са собственост на електроразпределителното дружество.

В срещата с областния управител участваха инж. Петър Нецов – регионален мениджър на активи Перник-Кюстендил, Стратегическо планиране и развитие на мрежата и отговарящия за район Кюстендил Симеон Пешев. От компанията ще разчитат в резултат на подобрената комуникация с кметовете и кметските наместници, да се скъси времето за отстраняване на аварии.