Центърът за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич вече е с лятно работно време, ще бъде отворен и по време на Великденските празници, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Понеделник е почивен ден за Центъра, но в останалите дни на седмицата очаква посетители в часовете между 9,00 и 19,00.

Мястото е подходящо за разходка и отдих и предлага слънчева семейна или индивидуална разходка през идните 4 почивни дни. Предстои скоро да бъдат обявени специалните награди в конкурса за артистични природолюбители. Засега са обявени заелите първите три места в конкурса в различните тематични категории: кой живее из българските гори и любимо животно в зооцентъра.

Поводът за организирането на конкурса беше отбелязването на Седмицата на гората.

Изключително атрактивни и полезни награди ще получат победителите - компас, фенер за обследване на пещери или туристическа раница. Имената на победителите и техните рисунки са публикувани на Фейсбук профила на ЦЗПЖ. Зооцентърът е забележителен природен кът, дом на над 480 животни, спасителен център и активен участник в международни развъдни програми.

Жулиета НИКОЛОВА