Центърът за градска мобилност направи важно уточнение във Facebook, касаещо столичани, видя "Фокус".

Ето какво написаха от ЦГМ: 

Детето е между 7 и 14 години и картата му изтича. Как пътува през останалите дни на януари, като от 01.02. ще има безплатни годишни карти: Ако ползва безплатна карта за деца от 7 до 10 години. Посещаваш наш пункт, където я удължават за месец. Пример: Картата е валидна до 14 януари удължаваш срока за месец в наш обект (от 15 януари до 14 февруари). Oт 15 февруари вече имате нова безплатна карта, и то за година, чак до другия февруари. Само иди до наш пункт (преди 15-ти в случая) да я вземеш като ни покажеш само лична карта с постоянен адрес или удостоверение от общината за настоящ.

Ако детето е ученик между 10 и 14 ненавършени години и картата му ще изтече тези дни. Зареждаш я, както и до момента, за месец по ученическа тарифа.

След като месецът изтече, взимаш нова безплатна карта от наш пункт!

ВАЖНО! Суми за карти, заредени за част от месец февруари, няма да бъдат възстановявани. Решението е на правителството, което компенсира картите за децата. За всички останали, които са заредили за дълъг период – сумите ще се възстановят на нашите каси след 01.02.

Ако не сте в горните две изключения, то от 01.02. всяко дете от 7 до 14 години може да получи безплатна карта на наша каса. И си знаете: документ за раждането на детето, документ за постоянен или настоящ адрес на родител и снимка на детето (може и от мобилен телефон). Детето пътува, родителят е спокоен.