Консултативен кабинет към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Габрово беше официално открит днес в Габрово.

Той е предназначен за извършване на  консултативна, превантивна и възпитателно-корекционна дейност на деца на възраст от 8 до 18 години и техните родители. В кабинета екип от специалисти – обществени възпитатели, секретар и членове на Местната комисия ще могат да работят с децата, извършили правонарушения, както и с техните родители

Подкрепа ще могат да получат и деца, които не са с наложени възпитателни мерки, но съществува сериозна опасност за тяхното възпитание и развитие.

Всички дейности ще се извършват безплатно и при пълна поверителност.

След водосвет, новото простраство за консултации на ул. “Априловска“ № 9 официално откри председателят на МКБППМН при Община Габрово и зам.-кмет Невена Минева.

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави присъстващите с: "Благодаря на всички, които изпълват със смисъл и съдържание превантивната работа. Пожелавам ви тя да бъде фокусирана върху превенцията и инициативи, които работят с нашите деца и с обществото. Вярвам, че занапред работата ви ще бъде много по-удовлетворяваща и ви пожелавам това, което се случва в Габрово да бъде модел в превантивната работа, а този Консултативен кабинет да се докаже като място, което спасява човешки съдби“.

Събитието уважиха представители на Регионално управление на образованието – Габрово, ОД на МВР-Габрово, Отдел "Закрила на детето“ към Дирекция за социално подпомагане Габрово, Превантивно-информационен център по зависимости - Габрово, обществени възпитатели, членове на МКБППМН.