Близо 35 000 лева - толкова е цената на един гараж, която частен съдебен изпълнител иска, за да бъдат погасени задълженията на семейство - Алфарес. Информация за продажбата е пусната в регистъра на частните съдебни изпълнители, видя Plovdiv24.bg.

Обектът се намира на улица “Волга" в район “Централен" на първия етаж на сграда, а площта му е 18.53 кв.м.

Според пазарната оценка обаче цената е още по-висока, а именно 42 831 лева. Според документацията има възбрани и няколко неплатени ипотеки.

Задатъкът е 10% от сумата от първоначалната цена. Търгът ще се проведе до 26 септември, а на следващия ден е бъде обявен новия собственик, ако има такъв.

Същото семейство - Алфарес, което е осъдено по няколко дела като длъжник и собственик на въпросния гараж, притежава и апартамент в сградата, който също се продава на търг от частен съдебен изпълнител. Константин Павлов търси  459 062.65 лева, което е 80% от пазарна стойност 573 828 лева. Апартаментът, който се намира на 4 етаж, е близо 200 квадрата, а към него освен гаража има и две изби.

Имотите могат да бъдат огледани предварително. Задатъкът отново е 10% и отново търгът е до 26 септември.

Така ако искате за купите апартамента с гаража ще трябва да се изръсите с има-няма половин милион лева. А при тези пари на гаражите е ясно защо в Пловдив паркирането става все по-трудно.