В редакцията на "Фокус" получихме сигнал относно повторно таксуване за вход на посетители на Общински минерален басейн в град Стрелча.

Случката е от изминалите почивни дни. Посетителите са платили вход за басейна около 9:50 сутринта и са били допуснати да влязат.

В обедните часове са напуснали мястото, за да посетят ресторант в близост. При повторното им връщане на басейна обаче е трябвало да заплатят вход за втори път.

"Било прищявка на някакъв от общината им.", пише мъжът, изпратил сигнала.

В прикачените снимки към сигнала се вижда заповед № 42 издадена през 25.05.2015 г. от директора на ОП "БКС и ОИ" Благой Атанасов. В нея пише, че входният билет е еднократен и важи до напускане на обекта.

Заповедта е на повече от 8 години, затова потърсихме Благой Атанасов, за да даде повече информация за тази практика.

Той ни увери, че билетът е за еднократно посещение и не важи през целия ден. Тази практика функционира още от 2012 година и е приета от Общински съвет. През същата година е създаден и самият плаж.

По думите на Атанасов при напускане на басейна всеки посетител е предупреден, че трябва да заплати повторно при евентуално връщане.

На плажа били изградени достатъчно заведения с различен асортимент, за да покрият нуждите на един плажуващ. "Това не е СПА център. Няма хотелска част. Не съм чул обществен басейн да има гривни за посетители", коментира Благой Атанасов.

Той сподели опасенията си, че много хора могат да влизат с един билет, затова е създадено този тип таксуване.

Сходен вид таксуване се извършва при минералния извор "Банчето“ и закрития плувен басейн в гр.Стрелча.