В понеделник от 11.00 ч. на спирката на Орлов мост на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, ЦГМ ( Център за градска мобилност) стартира кампания в подкрепа на българското здравеопазване. Тя е под мотото "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!“.

Подготвили са специалната шатра на която ще има много изненади за гражданите, ще бъдат спортните звезди Ренета Камберова, Иво Ангелов и Енчо Керязов, а самата спирка е брандирана с визията на Александър Везенков, които подкрепят и участват в различни инициативи на кампанията.  Всяка от звездите има своя "спирка на здравето“.  

Кампанията е 2 месеца и се осъществява заедно с Лаборатория "Рамус“, чиито филиали в цялата страна осигуряват изследвания на холестерола за всеки пациент на специални цени.

По време на кампанията във всички пунктове на ЦГМ ще се предоставя информация на желаещите за вредите от холестерола, който е една от основните причини за сърдечно-съдовите заболявания.

На събитието ще присъстват ръководствата на ЦГМ, на "Рамус“, както и представители на Националния център по обществено здравеопазване и анализи.