Център за градска мобилност в партньорство с лаборатории "Рамус" стартираха днес официално кампанията "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!". Откриването бе на една от "спирките на здравето", която се намира на Орлов мост и е брандирана с визията на Александър Везенков. Най-добрият ни баскетболист е един от посланиците на инициативата.

Другите трима спортисти от "звездния отбор на здравето" – Ренета Камберова, Иво Ангелов и Енчо Керязов се срещнаха днес със столичани. Те подкрепиха каузата за навременно изследване на холестерола като всеки от тях има своя "спирка на здравето", на която апелира за грижа към здравето. Изпълнителният директор на ЦГМ  Румяна Милова подчерта, че ЦГМ винаги е готов да подкрепи социално значими каузи и затова партнира и в тази, посветена на здравето. В бюрата за продажба на ЦГМ могат да се вземат информационни брошури, както и талони за отстъпка на изследвания за холестерол в партньорските лаборатории, напомни  Милова.

На откриването повече за контрола на холестерола разказа д-р Гергана Николова, семеен лекар с над 30-годишна практика, чиито съвети за справяне с повишените му нива са на "спирките на здравето" в София. В хода на кампанията до 31 октомври 2024 г. всеки получава намаление за изследване на холестерола във филиалите на "Рамус" в цялата страна. Специална е и цената за изследването на "по-лошия от лошия холестерол" - sdLDL-холестерола.