Бюлетините за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври бяха доставени в Смолян, предаде репортер на "Фокус“. Председателят на Районната избирателна комисия – Смолян, Венета Русева отвори камиона, превозващ бюлетините и заедно с членове на Комисията и представители на Областна администрация, те бяха внесени в специално помещение и ще бъдат под охрана.

Русева заяви, че избирателните секции регистрирани към момента в област Смолян заедно с подвижните са 267, като предстои преди изборите да се регистрират и специализираните секции в лечебните заведения. "Такива има обичайно в Смолян, Девин, Мадан и Баните. Избирателите в област Смолян са около 96 000, колкото са и хартиените бюлетини. Имаме 130 секции, в които ще бъдат доставени и машини за гласуване. Това ще стане по график и ще се доставят в деня преди изборите, на 26 октомври“, поясни Русева.

Тя коментира, че към проведените демонстрации за машинно гласуване няма особен интерес от страна на избирателите. "Хората вече са наясно и добре се справят и с машинното гласуване. Обученията на СИК са осъществени в част от общините, утре предстои в община Чепеларе, Баните, Неделино и Девин. Има интерес на колегите от СИК, а и едно опресняване на правила никога не е излишно“, допълни председателят на РИК – Смолян.

Тя посочи, че са доволни от обученията и изрази надежда все по-малко грешни протоколи да пристигат и да има бързина при отчитането. "Към момента всичко е спокойно. В РИК – Смолян сме 13 колеги със сериозен опит в организирането на изборите. Нямаме жалби и се надявам всичко да мине спокойно, защото изборния ден наближава“, каза още Русева.