Бюлетините за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври, вече са в Областна администрация - Велико Търново. Те пристигнаха по-рано днес при засилени мерки за сигурност, предаде кореспондент на “Фокус". Посрещнати бяха от РИК - Велико Търново и екипа, който отговаря за техническата подготовка на вота.

Тиражът на бюлетините за област Велико Търново е 200 000 броя. Те, както и останалите изборни книжа, ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана.

“Осигурили сме помещения, в които бюлетините и другите материали ще останат до деня за размисъл, в който ще тръгнат към съответствените секционни избирателни комисии в общините. Полицейското присъствие в сградата е непрекъснато, има назначена и частна охранителна фирма, както и подсигурено 24-часово видео наблюдение. Мога да ви уверя, че всичко, което касае техническата организация на изборния процес и зависи от областния управител, протича нормално", заяви пред медии Ивайло Здравков.

Предстои предаването на бюлетините на упълномощени представители на десетте общини в областта. Администрациите ще получат още изборни книжа и други необходими за изборния процес материали.