Бюлетините и изборните книжа за втория тур на изборите пристигнаха в Смолян, предаде репортер на "Фокус“. "Днес по график упълномощени със заповед на областния управител представители на Областна администрация – Смолян и упълномощени представители на всяка една Общинска избирателна комисия, не по-малко от двама членове, получиха хартиените бюлетини за втория тур за изборите на кметове, който ще се проведе на 5 ноември. Те ще бъдат предадени на служители на общинските администрации и ще бъдат транспортирани под охраната на МВР. До предаването на бюлетините в секционните избирателни комисии, те ще се съхраняват в определените с моя заповед помещения на територията на съответната община“, каза пред журналисти областният управител на Смолян, Захари Сираков.

Общият брой на избирателите в област Смолян, които ще имат право да гласуват на балотажите в неделя е 51 335. Секциите за избори на кметове са 133, а в 77 секции ще се проведе и машинно гласуване. Машините допълнително ще пристигнат, най-вероятно утре, на територията на област Смолян и ще бъдат извозени под охрана до всяка секция, в която е предвидено машинно гласуване, поясни Сираков.

Той уточни, че в пет общини от област Смолян на 5 ноември ще се проведат балотажи за избор на кметове. "В община Доспат те ще са за кметове на кметства за селата Барутин и Чавдар. В община Златоград има балотаж за избор на кмет на община и на кметове на кметства за селата Ерма река и Старцево. В община Рудозем има избор на кметове на кметства в селата Витина и Чепинци. В община Смолян има балотаж за кмет на община и кмет на кметство Подвис. В община Чепеларе има балотаж за избор на кмет на община“, каза още областният управител на Смолян.