Бутикова марка получи като подарък Регионалната народна библиотека "Петко Р. Славейков“ във Велико Търново. Това е един от общо 36-те напечатани пощенски знаци с изображение на Петър Берон и Рибния буквар, предаде кореспондент на "Фокус“. Благородният жест е дело на "Движение на просветителите“.

Инициативата е част от поредицата събития свързани с честването на 200 години от първото издание на Рибния буквар.

"С радост и вълнение разлистихме оригиналното първо издание на книгата, която е в основата на просвещението на българския народ. Благодарим на нашите партньори от Народна библиотека "П. Р. Славейков“ - Велико Търново в лицето на директора доц. Калина Иванова и всички библиотекари и служители на културната институция. Всеки читател може да се докосне до духовността и познанието, които съхранява библиотеката и да усети това, което ние почувствахме държейки Рибния Буквар“, с усмивка казват от сдружението.

От 16:00 часа днес в Централната сграда на библиотеката имаше и още едно събитие - Център "Амалипе" ще представи първата книга на талантливия писател и образователен медиатор Атанас Атанасов – "Юман – силата на кръвта".