Глобена пътничка в градския транспорт в Бургас. Според публикация на жената във Facebook, тя се качила в автобус, но не знаела, че билети се продават от шофьора. Когато се качил контрольор, пътничката била на път да закупи билет, но била глобена. 

По думи на Манол Тодоров, съпруг на Диана Дичева, жената, глобена в градския транспорт, ситуацията в автобуса е ескалирала, а контрольорът се е държал грубо:

"Съпругата ми се качва в автобус №9 от спирката на НХК. И тъй като тя рядко пътува с автобус, за разлика от дъщеря ми, която има карта. Изчакват съвсем естествено, тъй като в повечето линии на "Бургасбус" има кондуктор, който продава билети. След като минава една спирка разбират, всъщност, че явно няма кондуктор в този автобус и че трябва да се закупят билети от шофьора на съответния автобус. И тръгват да купуват билети, спирайки на следващата спирка. От първата врата се качват две жени. Докато съпругата ми осъзнае кои са, едната ѝ казва, че няма как да си купи билет и ще трябва да плати глоба. Ситуацията е ескалирала, но в крайна сметка, съпругата ми е платила 20 лева глоба - за нея и за приятелка на дъщеря ни. Хубаво е да има глоби, тъй като сигурно има много нередовни пътници, но поведението на контрольорката е било арогантно и некоректно. Не може да се държат по начин, който наподобява 90-те години, мутренски", разказва съпругът пред регионалната станция на националното радио в морския град.

По думи на Манол Тодоров, съпругата му не е видяла обозначението, че билети се купуват от водача на автобуса. Според сайта на общинския превозвач: "Всеки пътник без валиден превозен документ е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от водача. За улеснение на пътниците, тези автобуси и тролейбуси са обозначени с табела на предното стъкло на превозното средство". 

След случая жената пуска жалба срещу некоректно отношение на контрольора. Управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев коментира:

"Пътничката е нередовна. Съвсем правомерно е била глобена. Почнала е да търси отговор на въпроса защо е била глобена. Тя дойде с нейния съпруг и видяха и записа от автобуса. Видяхме колко спирки са пътували без тя да се таксува. Навсякъде имаме информация - и в автобусите, и в сайта, за правилата за ползване на градския транспорт."

Жалбата ще бъде разгледана в четвъртък, когато се събира комисия, допълва Петко Драгнев. Тогава ще се реши дали служителят на общинския превозвач ще бъде санкциониран.