Стотици се събраха днес на протест срещу насилието в Бургас. Повод за него е  жестокото нападение над 18-годишната Дебора в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус".

Протестиращите се събраха пред Съдебната палата, след която продължиха с шествие до сградата на Община Бургас. На протест бяха забелязани кметът на Бургас Димитър Николов, новият областен управител Пламен Янев, народни представители, политици и общественици.

 "Тук съм защото съм гражданин и родител на момиче. Защото мисля, че така ще постъпи всеки истински баща и защото трябва да имам позиция и да застана на страната на доброто. Всеки трябва да изрази своята позиция и отношение. Трябва да имаме гражданска позиция и това, което ни възмущава, да го изразяваме на глас", каза пред медии кмета Николов.

Бургас е един от над двадесетте града в страната, в който се провежда протест.

Случаят стана известен в петък, когато близки на малтретираното 18-годишно момиче разказаха за изключително тежките рани, които са ѝ били нанесени. В края на юни тя била приета в болница, където са ѝ направили 400 шева.

В неделя сутринта соченият за извършител  – Георги Николаев  Георгиев, беше задържан. Междувременно от прокуратурата заявиха, че ускоряват разследването по случая. А днес съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Защитата заяви, че ще обжалва решението. Заседанието продължи 2 часа и половина, а журналисти не бяха допуснати.