170 разрешения за строеж са издадени от община Гоце Делчев от началото на годината до момента. Основната част от тях касаят жилищни сгради и инфраструктура на територията на цялата община.

7 са разрешенията за строеж издадени на училища, като едно от тях е за обновяване на Детска ясла Пролет в град Гоце Делчев, друго за изграждане на пристройка към СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ с. Брезница“, а останалите пет са за спортни площадки в гр. Гоце Делчев и селата Мосомище, Борово и Буково.

За създаване на предприятия за производствени нужди също има издадени много строителни разрешения, като основния брой от тях е за различни видове складове в град Гоце Делчев. В село Мосомище ще бъде изградена фабрика за производство на сокове, а в село Борово предприятие за дървообработване, производство и търговия на дървен и опаковъчен материал. Издадено е разрешение за реконструкция и рехабилитация на общински път Баничан – Брезница, както и за реконструкция на фонтана пред Дома на културата, допълват от Община Гоце Делчев.

Предвижда се въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на улично осветление във всички населени места в общината. Сред издадените строителни разрешения е и това за закриване и рекултивация на клетка – 1 към Депото за неопасни отпадъци.

Данните показват, че броят на строителните разрешения издадени от община Гоце Делчев нараства, което е знак за стабилна местна икономическа обстановка.