Петима, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотии са заловили полицаите от Великотърновска област през изминалия уикенд. От Областна дирекция на МВР - Велико Тънрново уточняват, че при спецакция са хванали и дилъри на трева и амфетамини.

Първият случай е от петък по обяд. В старата столица е спрян за проверка 31-годишен шофьор, който е карал след употреба на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство. Малко преди това екипите на Пътна полиция са задържали и 65-годишен мъж от Велико Търново, седнал зад волана с 1,47 промила алкохол в кръвта.Срещу него е започнато бързо производство. В петък е хванат и още един шофьор, който е седнал зад волана след употреба на бензодиазепини и амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувана е преписка.

В събота 60-годишен мъж се е опитал да осуети полицейска проверка, но опитът му е завършил в ареста, като срещу него е започнато бързо производство.

Вчера около 06:30 часа в централната градска част на старата столица за проверка е спрян лек автомобил, управляван от 25-годишен от Попово. При тест на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,54 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувана е преписка.

В събота сутринта в областния град е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 20-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба н а наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на метаамфетамин. Той е дал кръмна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 435 граждани, от които 139 за употреба на алкохол и  294 автомобила, от тях 50 товарни и три мотоциклета. Заснети са 57 видеоклипа за скорост. Съставени са 25 акта и са наложени 90 глоби по фиш.

Освен това в петък, в хода на специализирана полицейска операция, са извършени проверки на три лица, съответно от с. Долна Липница, Бяла черква и с. Камен. Намерени и иззети са около 100 грама растителна маса, реагираща на канабис, амфетамин и метаамфетамин около 6 грама. Срещу тримата в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.