Бум на откраднати и потрошени автомобили отчитат полицаите в Старозагорско през уикенда, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 14 октомври, в 06.30ч. във Второ РУ-Стара Загора, е подаден сигнал, че за времето 13-14 октомври, противозаконно е отнет лек автомобил "Пежо", който бил паркиран в с. Яздач. По данни на собствениците, колата била отключена и ключа бил в пепелника. Същият ден автомобилът е установен на главен път II-66, на около 500 м., източно от разклона за с. Яворово, отключен с нанесени щети по купето. Образувано е досъдебно производство по чл346, ал.1 от НК.

Малко по-късно на същия ден, в 07.50ч. в РУ-Чирпан е получен сигнал, че на същата дата около 07.00 ч.,е установена липсата на лек автомобил "Пежо", който бил паркиран отново в с. Яздач. По данни на собствениците, колата не е била заключена и ключовете били върху предната лява седалка, а била отнета в периода 13-14 октомври. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, отнетият автомобил е намерен изоставен в с.Свобода с повреждания по броня, счупено огледало, спукан картер и липсващ преден регистрационен номер. Образувано е досъдебно производство по чл. 346, ал.1 от НК.

Отново в събота, около 09.00ч. в РУ-Чирпан, е получено съобщение, че лек автомобил "Лада" е бил паркиран на различно място от това, на което бил оставен в с. Свобода. Колата била със спукано предно стъкло, липсващ преден капак на монтирана лебедка на предната броня и изкривена предна джанта. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип, под автомобила е намерена регистрационна табела от л.а"Пежо", противозаконно отнет от с. Яздач. Образувано е досъдебно производство по чл. 346, ал.1 от НК.

В следобедните часове на 14 октомври, в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора, е получено съобщение, че за времето 13-14 октомври са срязани четири гуми на лек автомобил "Мицубиши", който бил паркиран в Стара Загора. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от НК.