Концертът под наслов "Музика на всички времена“ ще се проведе от 20.00 часа в открития театър на Аспровалта, Гърция, съобщиха за "Фокус" от читалище "Братство“. В откриването ще участват кюстендилски представители.

Това са народните певици Алесандра Очипалска и Сияна Крумова от читалище "Братство“. Музикалната програма ще продължи с концерт на Симфониета Видин, солисти: Християна Лоизу, Марио Николов, Георгиос Филаделфевс, Киара Николова, диригент: Петър Димитров. В програмата ще вземат участие още Фолклорен ансамбъл ‘’Партньори’’ от гр. Кюстендил, Понтийско сдружение за култура ‘’Богородица Сумела’’ Аспровалта, Малоазийско културно сдружение Аспровалта и други.

Фестивалът "Сцени на Струма“ обединява духовното и физическо усъвършенстване и помага да се докоснем и опознаем чуждите култури. Той включва разнообразни прояви, свързани с различни изкуства – музика, поезия, танци, театър, рисуване.

В програмата на фестивала, който ще продължи до 19 септември, са включени множество събития - концерти, изложби, театър, артистични работилници и др. с участието на изпълнители от Азербайджан, Германия, Япония, Гърция, Комбоджа, Швейцария и др. – самодейци и утвърдени артисти като Мичо Димитров – цигулка, Георги Спасов – флейта, Йосиф Радионов – цигулка, Евгени Николов – виола, Иво Александров – виолончело и други. Част от събитията ще се проведат в Кюстендил.