Българската федерация по колоездене категорично подкрепя проекта за реконструкция на Колодрума в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Председателят на Федерацията Евгений Балев е категоричен, че 

реконструирането на Колодрума и изграждане на мултифункционална спортна зала е крайно належащо за развитието на спорта. Той подчерта, че Федерацията ще окаже съдействие проектът да бъде реализиран в най-скоро време, както и след това в подготовката на спортистите. 

Балев сподели, че новият :олодрум ще бъде отлична спортна база, където да се подготвя националният отбор. “Казанлък е град с невероятни традиции в колоезденето и колодрум в град Казанлък трябва да има. През Колодрума в Казанлък са минали всички именити български колоездачи. Градът на розите винаги е избиран за подготовка, не само от български колоездачи. В миналото, на лагери тук, идваха руският, естонският и латвийският национален отбор", каза Евгений Балев.

Председателят на БФК благодари на Община Казанлък и лично на кмета Галина Стоянова за организацията по посрещането на 71-та Международна колоездачна обиколка на България. Състезанието ще премине отново през Казанлък на 29 август, когато ще бъде връчена премията за активност.