Министерството на транспорта и съобщенията търси финансирането за проект за изграждането на интермодален терминал край град Русе. Това става ясно от отговор на въпрос, поставен от народния представител Мартин Димитров до служебния министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. 

През втората половина на месец юли се очаква страната ни да оповести резултатите от проекто предложенията на Европейската комисия. 

В проекта се включват инфраструктурата за обрабтоването на контейнерите на място на затворената в момента разпределителна ЖП-гара Русе-Изток. Предложеният период за изпълнение е 41 месеца. Необходими са 35 248 756 евро, което съставлява 85% от необходимото финансиране, което възлиза общо на 41 469 125 евро.

Транспортният министър информира, че ако проектът не бъде одобрен за финансиране по Механизма за свързване за Европа, сектор "Транспорт 2021 - 2027 година", то ще се търси възможност той д а бъде включен в рамките на Програма "Транспортна свързанос" 2021 - 2027 година. Предварителни разговори за това вече са водени, ифнормира още Гвоздейков.