Образователната инициатива "Открито за държавната администрация" на Областна администрация - Варна отвори други врати пред младите хора, тези на държавните институции, на техните отговорности, на задълженията, на цялата онази палитра от дейности, които са насочении към подобряване живота на хората от всичките 12 общини на област Варна. Вчера там първите гости и участници в образователната инициатива бяха абитуриенти от Математическата гимназия "Д-р П. Берон“.

Каква е ролята на държавата в регионите, какви са механизмите за провеждане на държавната политика в общините на област Варна, как се координира работата на органите на изпълнителната власт и на техните администрации в областта, всичко това са част от темите, по които разговаряха младите хора с областния управител професор Андрияна Андреева и с нейния екип - заместник областните управители Изабела Иванова и Огнян Рачев.

Образователната инициатива "Открито за държавната администрация“, която започна миналата година, представя работата на държавата и на държавните институции пред ученици и на студенти. Инициативата е насочена към утвърждаването на ефективна политика в сферата на гражданското образование, за подкрепа на личностното развитие на младите хора в област Варна.