Броени минути до откриването на изложбата "Пробуждане между редовете" в Русе. Събитието започва днес от 18:30 ч. в центъра за изкуство и култура "Блок 14", ул. Борисова 47, видяхме от "Фокус".

Изложбата комбинира визуалното и литературно изкуство, посветено на женската сила и е с подкрепата и в присъствието на заместник-посланика на Великобритания в България – Елизабет Чапман. Експозицията събира в една кауза 23-ма български артисти, обединени в творческата мисия да разгърнат своя визуален прочит на истории, написани от #ЖенитеSurvivors.

Изложбата ще продължи два дни, до 28-и октомври.

В откриващата вечер ще има четене на историите, вдъхновили художниците, като разказвачи ще бъдат Евгения Явашева и Ивайло Спасимиров. Събитието включва среща с екипа на фондация Emprove и възможност за открит разговор с #ЖенитеSurvivors – първата по рода си българска общност от жени, успели да се спасят от домашно насилие, за жени, поели към промяна и нов живот.

Преживяването ще бъде допълнено от лайв на русенската банда WAY BACK HOME. Гостите на събитието ще могат да обменят своите мисли и чувства във вълнуваща компания на по чаша вино.

Проектът "Пробуждане между редовете" стартира с курс по творческо писане, последван от литературно четене пред публика и завършва с картинна изложба, за да докаже, че изкуството във всяка негова форма е ненадминат терапевтичен и социално ангажиращ похват - както за създателите му, така и за неговите ценители. Чрез "Пробуждане между редовете" ще може да се докоснете до въздействащо изобразително изкуство, родено от женската сила и трансформирано през субективния поглед на артиста.