Българските Военновъздушни сили, Военноморските сили и Главна дирекция "Гранична полиция“ МВР, съвместно със своите специални гости от военновъздушните сили на Германия, Гърция, Унгария, САЩ и швейцарската компания "Pilatus Aircraft“, подготвят динамична програма за българската публика на авиационното събитие на 14 септември 2024 г.

В летателните демонстрации  от 10.30 ч. до 14.30 ч. зрителите ще наблюдават елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J "Спартан“, L-39ZA, PC-9M, Z 242L и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar и Бел-206 от състава на българските ВВС и А109Е на Главна дирекция "Гранична полиция“.

Във въздуха ще видите още пилотажи на РС-21, представен от "Пилатус“ от Швейцария, многоцелевия изтребител JAS-39 GRIPEN на Република Унгария, военно-транспортен самолет А-400М на Германия и F-16 от демонстрационната група "Зевс“ на ВВС на Гърция.

Богата експозиция на българска и чуждестранна авиационна техника, изложена на статичен показ, ще предостави на нашите гости възможността от близо да се запознаят с тяхното предназначение, летателни характеристики и въоръжение.

Вратите на авиобазата в Граф Игнатиево отварят в 09:00 ч. на 14 септември 2024 г., заповядайте!

Входът е свободен!

С цел осигуряване на безопасността на събитието припомняме, че в 9,00 часа авиобаза Граф Игнатиево ще отвори два входа за преминаване: централен вход на летището (за преминаване на пешеходци и автомобили само с официални гости, медии и лица с пропуски) и вход само за пешеходци, намиращ се в непосредствена близост до ЖП-гарата на селото.

Поради очаквания натоварен трафик през деня от авиобазата препоръчват на посетителите от град Пловдив и околните населени места да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.

В тази връзка, БДЖ отпуска допълнителни влакове по линията Пловдив – с. Граф Игнатиево и обратно. Информация с пълното разписание на влаковете, може да намерите на: https://razpisanie.bdz.bg/bg .

За пътуващите с автомобилен транспорт - стадионът на село Граф Игнатиево (42.283979,24.735743) ще бъде обособен като допълнителен паркинг. Регулацията на движението и паркирането в района ще се осъществява съвместно с органите на МВР.