"Военна полиция" се включи с бронирани машини, авиацията винаги е готова да откликне в такива случаи. В момента вертолетите са на "Враждебна" готови да реагират. Те почнаха да гасят, но се оказа, че не е целесъобразно поради наличие на вещества, които от водата могат да предизвикат неприятни последствия". Това  заяви на брифинг бригаден генерал Станимир Йорданов, директор Дирекция "Операции и подготовка в щаба на отбраната".

Той говори относно обстановката край Елин Пелин, след като вчера се взривиха складове за фойерверки. По думите му след анализ на обстановката и ако има нужда пак ще започнат да гасят от въздуха.

Подготвяме още едно формирование, което е подготвено, но все още не е дислоцирано. Ако се наложи това ще бъде направено.

"Това е специализирано формирование, което в Белене. То е с роботи. Инженерни специалисти, които могат да окажат помощ в разузнаването на терена с роботи. Ако има нужда ще ги дислоцираме. Роботите предават картина на живо и ние така можем да огледаме. Неговата специалност не е да се занимава с пиротехнически средства, но може да помогне в разузнаването. В района на складовете е правен опит да се влезе два пъти, малко по-успешен е втория опит. Но в момента се анализира обстановката, когато няма опасност за живота, ще се влезе в района на складовете", добави бригаден генерал Станимир Йорданов.