Необходимо е поставяне на неравности и на няколко места в район "Владислав Варненчик“, за които има постоянни сигнали за движещи се с висока скорост автомобили, стана ясно на заседание на постоянната комисия "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“. Членовете й дадоха съгласието си ограничители да бъдат положени на кръстовището на ул. "Янко Мустаков“ и бул. "Света Елена“, както и след тази пресечка в посока бл. 401. Предвижда се изграждане на неравности до бл. 219 и бл. 230, както и на ул. "Георги Минков“, пред бл. 8.

Съветниците одобриха искане за обезопасяване на две пешеходни пътеки, намиращи на бул. "Осми Приморски полк“ по пътя за кв. "Виница“, съответно под и над излазите на улици "Иван Иванов“, "Димитър Манчев“ и "Д-р Максим Караденчев“. Поради натовареността и наклона на пътния участък често възникват рискови ситуации както между превозните средства, така и между автомобилите и пресичащите пешеходци, бе изтъкнато в зала "Пленарна“.

На заседанието на комисията беше поставен и въпросът за бъдещето на светофарната уредба на кръстовище на бул. "Княз Борис I" и ул. "Янаки Богданов" (Горчивата чешма). Съветници се обявиха против нейното премахване. Гласувано бе да се изиска от кметската администрация становище какво налага да се предприемат подобни стъпки, в какъв времеви хоризонт ще бъдат изпълнени и какви биха били ползите от демонтирането на съоръжението.

Искане на обособяване на зони за велосипеди и електрически скутери в централната градска част и Морската градина разгледа също ПК "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“. Предложението на велокуб "Спартак“ е да се въведе временна организация на движението, която да раздели пешеходното от велосипедното преминаване по ларгото и в Морската градина посредством тестова маркировка.

Предложените направления в централната градска част са: от подлеза пред Катедрален храм "Св. Успение Богородично“ до началото на велоалеите по ул. "Преслав“ и ул. "Цар Симеон I“, от началото на ул. "Преслав“ до началото на ул. "Михаил Колони“ и от началото на ул. "Михаил Колони“ до Севастопол – велоалеите на бул. "Сливница“ и продължението на бул. "Княз Борис I“.

Идеята е тези мерки да са експериментални, за да се установи доколко са работещи. С цел осигуряване на качествено изпълнение от сдружението предлагат да се създаде работна група, която да включва широк кръг представители на различни институции.

Съветниците дадоха положително становище на предложението и го препратиха към кмета Благомир Коцев и неговите заместници Илия Коев и инж. Пламен Китипов.

На разглеждане от комисията беше подложено и искане на управителя на "ДКЦ III – Варна“ д-р Ивелина Василева за обособяване на служебен паркинг на лечебното заведение. Около поликлиниката има три паркинга, които масово се използват от живущи в района. Желанието е единият от тях да се ползва само от служители на ДКЦ III, които са общо около 180 души. Членовете на комисията одобриха предложението и го пратиха към водещата комисия по собственост и стопанство.