Казусът, който е причинил запорираното на сметките на Столичния автотранспорт, не е нов, заяви общинският съветник от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев на брифинг в Столична община, предава репортер на "Фокус"

"Този казус е от декември 2020 г., когато подадох сигнал към Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ) за безобразно скъпия ремонт на общежитието за служителите на градския транспорт в гараж "Дружба“. Стойността на договора е 3 млн. лв. с ДДС. Това, което ние установихме е цените за стандартни материали понякога надвишаваха 10-15 дори 20 пъти пазарните цени. В момента, в който този казус стана публичен, ръководството на Столичния автотранспорт е решило буквално да замрази този ремонт, а не да санира състоянието на обекта. 

През последните четири години нито СОС доминиран от ГЕРБ, нито управляващите "Столичен автотранспорт" в миналия мандат не са си мръднали пръста, за да санират и предотвратят ситуацията, в която вече сме, чрез частен съдебен изпълнител, сметките на дружеството са запорирани. 

Те можеха да предоговорят да санират, можеха да намерят начин да спасят това дружество. Това, което установихме сега е, че това е поредната бомба, която е заложена от старото ръководство на ГЕРБ, която в момента избухна", добави Борис Бонев.