"Най-ясното доказателство, че няма нищо изтъргувано е фактът, че аз не съм кандидат за кмет въпреки очакванията на много хора". Това заяви пред БНТ лидерът на "Спаси София" Борис Бонев.

Според него, "Спаси София" е направила стъпка, в името на общото обединение и в името на постигането на общата цел да се сложи край на 18-годишното управление на ГЕРБ в София.

"Смятам, че Васил Терзиев би бил наистина добър кмет. Зад неговата кандидатура се обединихме изключително много хора със знание, опит за София, с дългогодишни битки и доказани успехи", каза още Бонев.

По думите му, ще бъде грешка, ако дискусията в кампанията бъде върната на нивото на 1998-1999 г. и противопоставянето да бъде на комунисти - антикомунисти, вместо какво всъщност може да се направи за бъдещето и потенциала на столицата.

"Очевидно дебат е нужен за част от избирателите, но за мен е грешка в този исторически момент, когато най-сетне имаме възможността да отстраним ГЕРБ от управлението на София, отново вота да бъде разцепван", добави той.

Според Бонев, е време да се даде път на хора, които могат да модернизират града и да приложат нови идеи и нов начин на управление.