Може би за много от вас темата за общинските дружества не е най-важното нещо на света, днес се връчва трети мандат, всякакви политически кризи - нека обаче да ви преведа какво означава двадесет и няколко анонимника, с едно изключително и рекордно бързане, да бъдат назначени като, уж, временно изпълняващи длъжността директори на шест от най-големите и най-важни общински дружества. Върху това акцентира по време на брифинг в Столичния общински съвет Борис Бонев, общински съветник от "Спаси София", предава Sofia24.bg.

Бонев изтъкна какви правомощия имат новоназначените управителните съвети в шестте общински дружества:

"Тези хора ще решават каква ще е цената на билетчето в градския транспорт. Тези хора решават каква да е цената на парното и топлата вода. Тези хора решават дали ще има контрол върху строителството, за да няма повече "ремонт на ремонта" и тези хора бяха назначени с едно рекордно бързане от днес за утре с доклад на човек, представляащ 5 000 души - г-н Контрера и отцепници от "Възраждане", които нямат нито политическа отговорност да отнесат, нито има някой някакви очаквания от тях, но те са само преносители на волята на ГЕРБ. Защото ГЕРБ стоят в основата на превземането на общинските дружества. Освен тази груба безпрецедентна намеса на правителството в превземането на общинските дружества е важно да кажем, че това се случва и в директно нарушение на закона, какъвто беше и доклада за смяна на тези ръководители - отново незаконен. 

Това, което забелязвам е и моля всеки да си отговори на въпроса - защо толкова много се бърза, дори с цената на груби нарушения на закона? Защо е толкова важно тези длъжности да имат нови ръководства? Възможно ли е, защото някой от някъде трябва да намери пари, за да си плати кампанията, която предстои за национални избори? Възможно ли е, защото трябва определени хора и определени интереси да получат свое представителство там, където са големите обществени поръчки, там, където оборотите от стотици милиони на година? Защо ГЕРБ толкова държат на това? Това са въпроси, на които трябва да се отговори"!