Липсва генерален план за организация на движението в София. Съдът не казва, че връща старата организация на движение, а че новата не се основава на акт. Предишната ситуация също е назаконна, заяви Борис Бонев, общински съветник от "Спаси София".

Проблемът на живущите е, че години наред никой не направи нищо, за да осигури необходимия брой паркоместа, добави Бонев.

Не се построиха подземните паркинги, паркингите в кварталите, върху това работим. Ако трябва да се иска нечия оставка, това е на Йорданка Фандъкова като депутат", допълни Борис Бонев пред БНТ.

Според него "Патриарха" е проект на ГЕРБ и Фандъкова.

"Движението се успокои, има многократно увеличение на броя на велосипедистите, по бул. "Витоша" няма гъзари, които да правят дрифтове с колите си, средната скорост на автомобилите намаля, а на градския транспорт се увеличи. Организацията на движение струва 500 хиляди лева - колчета, маркировки, платформи, всяка стотинка е вложена на "Патриарха", не се разпада, направено е безопасно", каза още Борис Бонев и подчерта, че не се притесняват от проверка.