Съмнения за огромна корупция за десетки милиони с отпадъците на София изнесе кметът на София Васил Терзиев, каза общинския съветник Борис Бонев. Той описа и фактите за състоянието на завода за отпадъци, като ги нарече "гордостта на Фандъкова":

- От 183 машини, 125 не работят или са за ремонт;

- 113 мил. лв. публични пари са дадени за обществени поръчки - за резервни части и оборудване. Складът, обаче е почти празен;

- Има съмнения и че цените на оборудването са завишени, като прогнозните стойности съвпадат със сумите на една единствена оферта.

Положението с боклука също намирисва на далавери - между 8 и 12 хил. тона отпадъци на месец не са отчетени, че изобщо са депонирани. Огромна част от боклука се заравя в земята, качеството на RDF горивото е ниско и заводът работи на загуба. Въпреки това заплатата на зам.-директора е била над 12 000 лв. на месец!

Докладът от проверката е изпратен в Прокуратурата и договорите ще бъдат публикувани. Правим това, за което софиянци на гласуваха доверие - спираме корупцията, затваряме вратите за злоупотреби и изтичане на публичните средства в частни джобове и работим сериозно, за да направим системите да работят честно и в полза на софиянци!