ГЕРБ, с помощта на БСП, ИТН, "Възраждане" и независими общински съветници унищожиха IV градска болница. Това заяви общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в личния си профил във Facebook.

Ето какво още написа той в социалната мрежа: "Отдавна подготвеният план за ликвидиране на общинското здравеопазване продължава. Бъдещето на стотици лекари, медицински сестри и санитари е под въпрос. С днешното решение на мнозинството, IV градска болница ще бъде слята с II градска болница, с което задълженията и тежестите ще се прехвърлят. 

Освен краят на IV градска болница, това означава и предизвестен бъдещ край на II градска болница. Защо го правят ли? Защото колкото по-малко общински болници има, толкова повече частни такива ще има. А обикновените хора, които досега се лекуваха в общинското здравеопазване, сега здраво ще си доплащат.

Припомняме, че Столичният общински съвет разглежда днес предложението за сливане на две болници. Става дума за IV градска болница, която да стане част от II градска болница. Предложението беше внесено от общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС. Припомняме, че от ПП-ДБ-"Спаси София" бяха против сливането.