Преди да се въведат нови промени на движението в центъра на София, групата на ПП-ДБ в Столичния общински съвет ще поиска правно становище и тълкувание на решението на ВАС, с което сегашната организация трябва да се промени. Причината за това е, че е възможно връщането на старото движение също да се окаже незаконно, защото и то, както новото, е взето без да има Генерален план за организация на движението. Това стана ясно от изказване на общинския съветник от ПП-ДБ Борис Бонев пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

Той е категоричен, че чакат правно становище. "Решението на ВАС поражда повече въпроси, отколкото дава отговори. Никъде в определението на ВАС не се дава квалификация за незаконност. Никъде не се казва да се върне старата организация. В тази връзка ще искаме правно становище и тълкуване, включително защото, за да предприеме Столичната община действия по връщане на старото движение, тази стара организация също трябва да бъде законна", каза още Бонев.

По думите му никога няма да подкрепи да се изхарчат обществени средства, за да се постави плътна строителна ограда. "Намирам това за абсолютно малоумие. Не мога да приема като гражданин на тази държава, че СДВР се занимава с колчета и велоалеи, а не нещата, които са им истинските задължения - пътна безопасност и контрол. Е, уважаеми г-н Стоянов, откакто е новата организация по бул. "Витоша", там дрифтове няма. Там движението е по-бавно, по-спокойно и няма проблем. Ето това трябва да гледате, а не да се заяждате политически, както правите в момента", допълни Бонев.  

"Благовест Георгиев трябва незабавно да си подаде оставката от Столичния общински съвет (СОС). Смятаме, че този човек с действията, които направи, няма място в него. Още на първия ден, в който това се случи, ние бяхме първата група, която поиска оставката му", това призова Борис Бонев преди днешното заседание на Столичния общински съвет.