Софийските гробища са превърнати от място за покой за мъртвите в ад за живите. Това коментира общинският съветник Борис Бонев, предава "Фокус".

Публикуваме неговите думи от Facebook без редакторска намеса:

С колеги общински съветници бяхме на представяне на състоянието на ОП Гробищни паркове. Новото ръководство, назначено след множество сигнали за злоупотреби и лоши практики, представи състоянието на гробищните паркове и отправи апел към всички да се включат в превръщането на софийските гробища в достойно място за вечен покой на близките ни.

След години занемаряване и злоупотреби, състоянието е повече от плачевно, организацията на работата е тромава и остаряла, а охраната, осигурявана от общинско дружество, буквално позволява вандализъм и поругаване на гробовете на софиянци.

Като общински съветници поемаме ясен ангажимент да работим за промяна на НАРЕДБА за гробищните паркове, както и на устройствения правилник на общинското предприятие. Ще създадем условия за по-ефективно осъществяване на дейността на предприятието и разпределяне на отговорностите по поддръжката. Длъжни сме да осигурим и адекватна охрана на гробищата, както и спиране на различните видове злоупотреби и откровеното рекетиране и ограбване на хората, в часовете, когато са най-уязвими.

Заедно с кмета Васил Терзиев призоваваме всички за нетърпимост към безобразията, които са се случвали на територията на гробищните паркове в миналото. Има ново управление със силна воля. Подавайте сигнали и не се примирявайте.