Бюджетът на София продължава да налива пари от близките до властта фирми, ние и със този бюджет ще продължим да плащаме двойно повече за отпадъците си, отколкото плащат другите градове. Това коментира общинският съветник от "Демократична България" Бойко Димитров, предаде репортер на "Фокус".

По повод приемането на бюджета на Столична община за 2023, Димитров даде някои примери защо според него този бюджет не би могъл да бъде подкрепен. 

"Препоръчвам всеки от вас да се запознае с това какви са обществените поръчки за извоза на отпадъци и какви сериозни суми отиват към фирмите, и то без сериозен ефект. Вие всички виждате колко е мръсен нашия град", изтъкна той.

Димитров, който е член на Комисията по финанси и бюджет и Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика в СОС, зачекна темата за разпродаването на общински жилища.

"Този бюджет озаконява и продажбата на над хиляда жилища. Общинският фонд на София постоянно намалява, вече имаме под 10 000 жилища и огромен списък с чакащи хора, които наистина имат необходимост от настаняване на общински жилища, а в същия момент ние ги продаваме постоянно", коментира той.

"Приключва въпросът всъщност каква сделка днес сключиха ГЕРБ с ВМРО, за да получат тяхната подкрепа. Попитайте вие колко се изплащат като средства към МТК Груп и защо беше отложена икономическата рамка, която все пак поне малко да намали огромните печалби на тази частна транспортна фирма. Попитайте и защо ще се купуват двуетажни автобуси "Евро 4" през 2023 в София", подкани още Димитров.