Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще е на второ място в листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Народно събрание, научи ексклузивно "Фокус" от Боровец, където днес ръководството на ГЕРБ бе на сбирка. Той застава веднага след водача Бойко Борисов и рамо до рамо повеждат листата за изборите.

Решихме и направихме анализ от резултатите от предишните избори. Това, което в момента се случва в страната и разбира се, провокирани от желанието да предложим на българската общественост нещо, което предложихме през 2009-та, когато от раз ни избираха да управляваме, с голямо мнозинство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Самоков, който се срещна със симпатизанти.

"Кметовете са в листите, за да покажем, че ГЕРБ иска, може и ще управлява в името на хората", заяви Борисов във връзка с поставянето на някой от най-ключовите кметове на ГЕРБ на лидерски позиции в листите за предстоящите избори.

"Сложихме кметовете не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено", каза още той.