Празникът на град Девин и минералната вода тази година ще се проведе на 9 и 10 август на площад "Игор Юруков“. Организаторите са подготвили богата и разнообразна програма. Жителите и гостите на Девин ще се насладят на повече от 2 часа български фолклор.

Празничната програма стартира на 9 август (петък) с велосъстезание “Деца на колела". Надпреварата ще е за деца от 7 до 10 години, от 11 до 14 и от 15 до 18 години. Началото му ще бъде дадено от 10:00 часа,  пред ПГЕ “А. С. Попов". Маршрутът ще премине през улиците “Васил Левски", "Родопи", “Спартак", Катя Ванчева", “Дружба" и “Орфей", а финалът е пред Дома на културата, съобщиха от общината.

От 19:00 часа  ще бъде официалното откриване на празника на сцената пред Културен дом от  Гайдарски състав – Девин.  Следва приветствие от кмета на Община Девин Здравко Иванов и поздравления от официалните гости. След това  празникът ще продължи с концерт със специалното участие на фолклорните изпълнители Николай Славеев, Боряна Карпузова, Стоян Петков и Мелек Ерен.

На 10 август (събота) от 10:00 часа стартира турнир по плуване, който ще се проведе на външния басейн на СПА хотел “Орфей" в Девин. Надпреварите ще преминат в три категории, момичета и момчета от 7 до 10 годишна възраст, девойки и юноши от 11 до 15 години и жени и мъже над 16 години.

От 16:00 до 18:00 часа ще се проведе Работилничка с пчелата Биззи и Devin изворна за  родители и деца.

От 18:00 часа за първи път ще се проведе Кулинарен конкурс за най-добър ресторант на община Девин за 2024-а година. Най-добрите шеф готвачи ще премерят сили на алеята до сцената.

От 19:00 часа ще бъде даден старт на концерт със специалното участие на фолклорните изпълнители Хамид Имамски, Теодора, Радостина Николова и МФГ Годлевски Великден.

Хореографията е поверена на невероятните танцьори от ФТФ "Асти Денс“ с ръководител Николай Бояджиев.

Водещ на събитието ще бъде Стоян Петков.

Организатори са Община Девин, Фен Фолк ТВ и  Мюзик Медия Клъстер.