С празнична програма жителите на Бобов дол отбелязват 56 години от обявяването му за град, съобщиха за "Фокус“ от Общината. По повод годишнината се организира рисунка на платно на тема "Да нарисуваме заедно Бобов дол“. Ще се включат възпитаници на Основно училище "Никола Вапцаров“ и Средно училище "Христо Ботев“. От 17.00 часа ще се състои тържествен водосвет за здравето на жителите на града.

От 17.30 часа пред сградата на общинска администрация се организира и празничен концерт. Участие в него ще вземат състави на местните читалища, гости от Сърбия, народната певица Румяна Попова, Татяна и Съни.

Гербът на град Бобов дол има полукръгла щитовидна форма с жълт, червен и тъмно син фон. В него са стилизирани характерните особености на града: зъберите на крепостта "Царичина", на червения фон са разположени три стрелки във вид на светкавици, символизиращи електропроизводството, в долния край на тъмно син фон в средата са разположени два кръстосани чука, символизиращи минното производство, в левия долен край е стилизирано част от зъбно колело, символизиращо ремонт на машини за електропроизводство, а в десния долен край е стилизиран житен клас, символизиращ земеделието. В горния край на герба на кирилица е изписано името на града – Бобов дол.