595,95 на 100 хил. души население е средната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 във Великотърновска област. От Регионалната здравна инспекция в старата столица уточняват за Радио "Фокус“ – Велико Търново, че данните са за периода 6-19 януари. Новозаразените с коронавирус за последните 24 часа са 125-а. Сред тях отново има ученици. Положителни проби са дали деветокласник и четвъртокласник от СУ "Емилиян Станев“, двама осмокласници - от ПМГ "Васил Друмев“ и ЧПГ "Аркус“ в старата столица, както и шестокласник от ОУ "Св. Климент Охридски“ в Павликени. Контактните лица са под карантина, а учебните занятия протичат онлайн.

От РЗИ допълват и, че във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при двама потребители на Кризисния център за деца жертви на трафик или пострадали от насилие в село Балван, са изследвани с бързи антигенни тестове 11 души персонал и четирима потребители – при едно лице от персонала и при един докуващ са установени положителни резултати за COVID-19. Разпоредени и предприети са необходимите противоепидемични мерки.

Активните пациенти в региона към днешна дата са 1 632-а, като 179 от тях се лекуват в болница. Битката с болестта през денонощието са изгубили трима мъже, с което починалите стават 1 442-а. Оздравели са 18 035 души.

Поставените дози от различните препарати срещу коронавирус са общо 107 020.Със завършен имунизационен цикъл са 51 370 лица, а бустерна доза (реваксинация) са 15 512 човека.

Луиза ТРАНЧЕВA