Негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на област Смолян оказва и по-голямата интензивност на движението, произтичаща от увеличаващия се брой на превозните средства, които се движат на територията на областта. Това заяви на брифинг главен инспектор Пламен Йорданов – началник на "Пътна полиция“ – Смолян, предаде репортер на "Фокус“.

"Регистрирани превозни средства към момента са 58 924 броя, като за същия период на миналата година, техният брой е бил 56 761 броя. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200“, сравни той.  

Началникът на "Патна полиция“ – Смолян допълни, че за настоящата седмица са планирали редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места.

За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведения в областта по график служители на "Пътна полиция“ – Смолян, ще провеждат беседи с ученици свързани с пътната безопасност на движението, каза още гл. инсп. Йорданов.