На 15.10.2024 г. приключи обявената от Община Видин първа покана за набиране на заявления за подмяна на отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични такива.

Предстои административна проверка на входираните заявления и оценяване на тяхното съответствие с изискванията. Община Видин ще обяви списък, в който всеки кандидат ще може да провери по входящия си номер дали има допуснати пропуски. Гражданите ще имат възможност, в рамките на определен срок да отстранят допустимите за това несъответствията в своите документи. Всички, които не са заплатили изискуемите данъци преди датата на подаване на заявленията за интерес ще бъдат отхвърлени.

На одобрените административно кандидати ще бъдат направени обходи на място в домакинствата. На всички кандидати, които отговарят на приложимите изисквания, описани в поканата, ще бъде извършено класиране. След извършване на класирането и обявяване на резултатите, се пристъпва и към сключване на договор с одобрените кандидати.

Община Видин моли всички кандидатствали по проекта за търпение по време на обработката и административната проверка на заявленията, както и да следят фейсбук страницата и официалния сайт за повече информация.