През изминалото денонощие дежурните екипи на РДПБЗН – Русе са имали 4 излизания, информираха от Областната дирекция на МВР. При едното вчера в 18:34 часа е вдигнат екип от службата в Сливо поле. Той е участвал в гасене на сухи треви и храсти на площ от около 5 декара в с. Малко Враново. Произшествието е ликвидирано до 20 часа, без нанесени загуби.

Преди обед екип на ССОД – Русе е изпратен на адрес в русенския квартал "Изток“, където заедно с колегите си от полицията са оказали съдействие за отваряне на жилище на самотно живееща жена, нуждаеща се от медицинска помощ.

Между 14:13 и 15:40 часа служители на беленската районна служба са се отзовали на сигнал за пожар в сухи треви и храсти на адрес в гр. Борово, като на място е установено, че огънят е тръгнал от частен двор, но след това се е прехвърлил и в царевично стърнище. При пожара не са пострадали хора и не са засегнати сгради.

Екип от РСПБЗН -  Ветово вечерта, от 18:11 до 20:10 часа, е гасил запалване в сухи треви и храсти на площ от около 2,5 декара в с. Смирненски, като и в този случай е изяснено, че първоначално огънят е бил в частен двор, но се е прехвърлил към нерегламентирано сметище. При произшествието не са нанесени щети.