Домакин на Преглед на любителското творчество и Фестивал на военните духови оркестри на Сухопътните войски ще бъде Горна Оряховица. През следващата седмица градът ще посрещне военни формации и изпълнители от Стара Загора, Карлово, Сливен, Белене, Горна Баня, Пловдив, Смолян, Плевен, Мусачево, Благоевград, Асеновград, предаде кореспондент на "Фокус"

Събитията ще се провеждат в дните от 18 до 20 септември в Летния театър, като началото е от 16:00 часа в сряда.

В Горна Оряховица атрактивните брас формации ще изпълняват не само военни маршове, но също адаптации на редица популярни съвременни мелодии.

Кулминацията на концертните прояви ще бъде на 19 септември /четвъртък/ от 18:30 часа, с изпълнения на духова военна музика на централния площад "Георги Измирлиев“.

Домакин на събитието, израз на силната връзка между народ и армия, е кметът Николай Рашков. За фестивала в града ще пристигнат командирът, зам.-командирът и началникът на Щаба на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, бригаден генерал Пламен Йорданов и бриг. ген. Станимир Христов. Заедно с тях ще бъдат и командири на военни формирования в Сухопътни войски. Официален гост ще е и началникът на НВУ "Васил Левски“ – Велико Търново бриг. ген. Иван Маламов.

Във връзка с организацията по протичане на предстоящите прояви, в Общината се проведе съвместна среща между представители на полицейските и военни сили със зам.-кметовете Петя Иванова, Даниел Божанков и служители от местната администрация.