193 деца от община Дупница и техните семейства получават услуги за социално включване чрез проекта "Бъдеще за децата на Дупница“, предаде "Фокус“. Услугите са разделени в две основни направления

Предлагат се социални и комбинирани здравно-социални услуги за деца в нужда от маргинализираните общности и техните семейства - консултиране, информиране, насочване към медицински специалисти, наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебета и деца, превенция на детската заболеваемост,  подготовка за включване в образователната система и проследяване адаптацията на детето в образователната среда, психологическа и училищна подкрепа.

По проекта се предоставят и услуги за ранно детско развитие - формиране неродителски умения, семейно консултиране и подкрепа, ранна интервенция на  уврежданията, патронажа грижа за деца от 0 до 3 години; превантивни, подкрепящи и интегрирани здравно-социални услуги в общността за деца до завършването на средно образование, вкл. с увреждания и с потребност от постоянни медицински грижи.

Координацията и управлението на комплексните услуги са възложени на специално създаден Център за детско развитие, който има за задача също да осигури структуриране и определяне на правила и ред за тяхното предоставяне, при спазване на нормативните изисквания.

Самият проект е ориентиран към няколко целеви групи деца в нужда и техните семейства. Сред тях са бездомни деца или деца, живеещи в изключително лоши жилищни условия, деца с увреждания и деца с проблеми с психичното здраве, деца от семейства с ниски доходи. Обхванати са и деца в несигурна семейна среда, непълнолетни майки и техните деца.