Близо 11 милиона лева ще усвои Община Русе за ремонт на пътя към Николово. Това стана ясно след като по-рано днес Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова подписаха днес две споразумения за финансиране на приоритетни проекти.

Средствата ще бъдат инвестирани в строителство, рехабилитация и благоустрояване на два обекта публична общинска собственост, съобщиха от Общината. 

Единият проект е "Рехабилитация на общински път RSE1130 /I-2/ Русе – Николово – Граница общ. (Русе – Сливо поле) – Юделник – Борисово /III-2102/ в участък от км 0+350 до км 6+020“. Той е на стойност 10 908 000 лв.

Общинският път е важен и изключително натоварен, защото свързва едно от най-големите села в общината – Николово, с Русе. Пътната артерия ежедневно се използва от работещите в големите индустриални предприятия в района, както и за връзка до Лесопарк "Липник“ – предпочитано място за отдих, спорт и риболов от българи и румънци.

Целта на проекта е да се ремонтира пътят, за да се повиши безопасността, сигурността, развитието на населените места и да се запази и популяризира природното богатство на лесопарка. Продължителността на проекта е 2 години.