В пет видински общини 1 280 абоната още са без ток, съобщават на сайта си ЕРМ Запад АД, предаде репортер на "Фокус". Аварийните групи продължават да работят по възстановяване на електрозахранването в 18 населени места в общините – Видин, Белоградчик, Чупрене, Ружинци и Димово, които останаха без ток в резултат на снега и бурния вятър през уикенда. Работата на екипите е силно затруднена, тъй като част от авариралите съоръжения се намират на труднодостъпни места, има много заледявания, паднали дървета и клони. До вчера в 17 часа във Видинско област без ток бяха  9 000 абоната, в 38 населени места от седем общини.

От ЕРМ Запад, уточняват, че  най-много селища без ток има в община Димово-седем, четири са в община Белоградчик, три села в община Чупрене и по две населени места в общините Видин и Ружинци.

Аварийните екипи на ЕРМ Запад продължават работа, като днес  към 11:00 часа вече е възстановено електрозахранването на още близо 30 000 клиенти в Западна България.

Актуална информация, уточняват от дружеството, за прекъсванията може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция "За клиента“, подсекция "Прекъсвания“: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php.